Aki tartott már valaha lovat, vagy épp jelenleg is lovakkal foglalkozik, az tudja, hogy mindegyiknek más és más a személyisége, és egy ló ugyanúgy tud az ember egyik legjobb barátja lenni, mint egy kutya, vagy bármilyen egyéb házi kedvenc. Egy lórajongó számára az állat családtag, és ahogy életében, úgy halálában is szeretne gondoskodni róla, aminek legtiszteletteljesebb módja a ló hamvasztás.

A ló hamvasztás nem csak tiszteletteljes, de biztonságos, egyszerű és gyors módja a végső búcsúnak. A test porrá válik, az állat lelke visszatér a természethez, a gazdája pedig el tudja őt engedni. Számos előnye van tehát, de a legfontosabb a méltóság. Ezen a módon kifejezhető a tisztelet hűséges hátasunk iránt, aki szolgált bennünket, szeretett velünk lenni, és élvezte az együtt töltött időt.

A ló hamvasztás folyamata egyrészt korszerű, modern technológiával, másrészt a megrendelő igényeinek figyelembevételével történik. A szolgáltatás igénybevételéhez elsősorban telefonos egyeztetésre van szükség, majd azt követően történhet a test szállítása, amit megrendelés esetén még aznap elvégzünk, de természetesen az ügyfél is lebonyolíthatja, amennyiben így kívánja. Megeshet, hogy a ló hamvasztásra viszont aznap már nem kerülhet sor; ebben az esetben a testet hűtve tároljuk a művelet megkezdéséig. A test teljes egészében hamvasztásra kerül, azaz csonkolás nélkül kerül a hamvasztókemecébe, majd körülbelül 10-12 óra alatt zajlik le a művelet, melynek végén nagyjából 15-25 liter hamu kerül, illetve kerülhet az urnába, mivel a hamvakat, vagy csupán azok egy részét helyezzük el így, igény szerint. Amennyiben az állat gazdája szeretné, jelen lehet az eseménynél, de ez természetesen nem kötelező.

Amennyiben az állat altatása tervezett, lehetőség van előzetesen egyeztetni a részletekről és az altatás időpotjára szállító járművünket megrendelni. Ezzel sok kellemetlenséget tud elkerülni a megrendelő, illetve lova számára már fenntartott helyet biztosítunk.

Ha ló hamvasztásra lenne szükség, forduljon hozzánk bizalommal! A kegyeleti hamvasztás segítségével tiszteletteljes búcsút vehet állatától, méghozzá problémamentesen és kedvező áron! Ha igénybe venné szolgáltatásunkat, vagy kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!